Δευτέρα 16 Φεβρουαρίου 2009

Δε θέλουμε να κλείσει το εργοστάσιο της ΔΕΗ στο Κερατσίνι, είμαστε πανευτυχείς που θα κατασκευαστεί και νέο στη Χαλυβουργική στο Θριάσιο

Ένα χρόνο πριν σε άρθρο της εφημερίδας μας (ΡΕΣΑΛΤΟ τεύχος 2) αναφερόμασταν στις διαβουλεύσεις που γίνονται στα μουλωχτά για την κατασκευή εργοστασίου παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας μέσα στη Χαλυβουργική των Αγγελόπουλων στο Θριάσιο. Η υπαγορευμένη σιωπή γύρω από το νέο αυτό έγκλημα για τις περιόχες μας επικράτησε όλο αυτό το διάστημα ενώ οι δήμοι της δυτικής Αττικής προέβησαν σε δυο άκαπνες διαμαρτυρίες που παρόλα τα πούλμαν που έβαλαν δεν κατόρθωσαν να συγκεντρώσουν παρά λίγες εκατοντάδες κατοίκους από συνολικά 10 δήμους. Έτσι...
"Υπογράφηκε χτες (12/2/2009) το συμφωνητικό μετοχών και το σχέδιο καταστατικού για τη σύσταση κοινής ανώνυμης εταιρείας μεταξύ ΔΕΗ και Χαλυβουργικής για την κατασκευή και εκμετάλλευση δυο μονάδων συνδυασμένου κύκλου συνολικής ισχύος 880 MW. Οι μονάδες θα χρησιμοποιούν για καύσιμο φυσικό αέριο. Η Χαλυβουργική θα κατέχει το 51% του μετοχικού κεφαλαίου και η ΔΕΗ το 49% της υπό σύσταση κοινής ανώνυμης εταιρείας. Το συμφωνητικό μετοχών και το σχέδιο καταστατικού θα υποβληθούν για έγκριση στην Επιτροπή Ανταγωνισμού. Είναι η πρώτη φορά που η ΔΕΗ συνεργάζεται με ιδιώτη, ενώ το ύψος της επένδυσης θα φτάσει τα 500 εκατομμύρια ευρώ".
Το δολοφονικό project λοιπόν για τη ζωή και την υγεία των κατοίκων (όχι μόνο του Θριάσιου αλλά και όλων των γύρω περιοχών -των δήμων του Πειραιά συμπεριλαμβανομένων- και κατ' επέκταση ολόκληρης της Αττικής) προωθείται απρόσκοπτα.
Είναι πασιφανές ότι οι διαμαρτυρίες και η γκρίνια των "δημοτικών αρχών" και των "μαζικών φορέων" προστασίας του περιβάλλοντος, η μίζερη πολιτική των δικαστικών προσφυγών, οι άσφαιρες προειδοποιήσεις, οι άνευρες κινητοποιήσεις δεν επιτυγχάνουν τίποτα πέρα από το να ενισχύουν μία αίσθηση ματαιότητας και αδυναμίας απέναντι στα οικονομικά συμφέροντα τους πολιτικούς τους υπηρέτες και τα εγκληματικά τους σχέδια.
Μήπως μετά τα Δεκεμβριανά και τις δυνατότητες της κοινωνικής αυτοοργάνωσης που αναδείχτηκαν πρέπει να επιχειρήσουμε να πάρουμε συνολικά τις υποθέσεις μας στα χέρια μας για την προάσπιση της ζωής και του περιβάλλοντος; Δεν χρειάζονται ούτε χωράνε μοιρολατρίες.

Δεν υπάρχουν σχόλια: