Δευτέρα 16 Μαρτίου 2009

Για τις καταλήψεις σταθμών ΜΕΤΡΟ & ΗΣΑΠ την Παρασκευή 13/3 για αλληλεγγύη στην Κωνσταντίνα Κούνεβα

Υπό κατάληψη από αναρχικούς και αντιεξουσιαστές βρέθηκε στις 6 το απόγευμα για 1 ώρα ο σταθμός του Μετρό στο Αιγάλεω. Η μετακίνηση δεν εμποδίστηκε αλλά μπλοκαρίστηκαν τα μηχανήματα έκδοσης εισιτηρίων με χαρτοπανό και τα μηχανήματα ακύρωσης των εισητηρίων με πλαστικές σακούλες. Οι κάμερες παρακολούθησης επίσης καλύφθηκαν με σακούλες ενώ το σταθμαρχείο (με τα μικρόφωνα ανακοινώσεων) καταλήφθηκε και διαβάζονταν αποσπάσματα από τα κείμενα αντιπληροφόρησης για την υπόθεση της Κωνσταντίνας Κούνεβα, τα οποία μοιράστηκαν σε 2000 αντίτυπα στους επιβάτες που έμπαιναν ή έβγαιναν από τον σταθμό.
Η κίνηση αυτή εξελίχθηκε σε συντονισμό με άλλες καταλήψεις την ίδια ώρα σε 6 συνολικά σταθμούς Μετρό και ΗΣΑΠ για την αλληλεγγύη στην Κ. Κούνεβα, με τη συμμετοχή πάνω από 200-250 ανθρώπων: Αιγάλεω, Αγ. Αντώνιος (Περιστέρι), Δάφνη, Νέα Ιωνία, Ταύρος και Μοναστηράκι. Ήταν κινήσεις που έγιναν συντονισμένα από την κεντρική Συνέλευση Αλληλεγγύης στην Κωνσταντίνα Κούνεβα, τις τοπικές (ανοιχτές ή λαϊκές) συνελεύσεις Πετραλώνων, Νέας Φιλαδέλφειας, Περιστερίου και Μπραχαμίου καθώς και συντρόφους/-ισσες από συλλογικότητες, στέκια και καταλήψεις.
Συνολικά σε όλους τους σταθμούς μοιράστηκαν 13-14.000 κείμενα (και δεν έφτασαν, χρειάζονταν περισσότερα!) σε μια παρέμβαση με συνολική διάρκεια 2 ωρών που συνάντησε την θετική ανταπόκριση των περίσσοτερων ανθρώπων που διασταυρώθηκαν μαζί της σε κάποιον από τους κατειλημμένους σταθμούς.
Η αλληλεγγύη είναι το όπλο μας, οι δράσεις συνεχίζονται.

Δεν υπάρχουν σχόλια: