Δευτέρα 13 Απριλίου 2009

Επίθεση στην ΑΝΕΚ για την Κατερίνα Γκουλιώνη

"Το Σάββατο το βράδυ 11 /4 προκλήθηκαν σπασίματα και καταστροφές στο κεντρικό πρακτορείο της ΑΝΕΚ στη Λεωφόρο Αμαλίας, τα τρυκάκια με το ακόλουθο περιεχόμενο που βρέθηκαν πεταμένα στη γύρω περιοχή εξηγούν τους λόγους της επίθεσης:
--------------------
Στις 18/3 το κράτος δολοφόνησε την αγωνίστρια κρατούμενη Κατερίνα Γκουλιώνη που πρωτοστατούσε στον αγώνα των γυναικών κρατουμένων κατά των ταπεινωτικών κολπικών ελέγχων στις φυλακές. Η Κατερίνα βρέθηκε νεκρή κατα την πειθαρχική μεταγωγή της από τις φυλακές της Θήβας σε αυτές της Νεάπολης Κρήτης μέσα σε πλοίο της ΑΝΕΚ, της εταιρίας που συστηματικά διαθέτει τα πλοία της για τις μεταγωγές των κρατουμένων και των μεταναστών. Η γνωστοποίηση του θανάτου της πυροδότησε εξέγερση στη Β' πτέρυγα των φυλακών της Θήβας όπου κρατούνταν.
ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΤΩΝ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΩΝ
ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΚΑΘΕ ΦΥΛΑΚΗΣ
(Α)"

http://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=1017726


και

"απο την τοπική εφημερίδα ¨Πατρίς¨

Επίθεση στα γραφεία της ΑΝΕΚ

Ζημιές στα γραφεία της εταιρείας ΑΝΕΚ, στη λεωφόρο Δημοκρατίας, στο Ηράκλειο προκάλεσαν προχθές τη νύχτα νεαροί που ανήκουν στον αντιεξουσιαστικό χώρο. Η επίθεση σημειώθηκε λίγο πριν από τα μεσάνυχτα, στις 23.33 ακριβώς.

Οι νεαροί κουκουλοφόροι χρησιμοποιώντας βαριοπούλες, έσπασαν την τζαμαρία και την κεντρική είσοδο των γραφείων της ναυτιλιακής εταιρείας και εν συνεχεία πέταξαν στο εσωτερικό κόκκινη μπογιά και προκηρύξεις με τις οποίες στρέφονταν κατά της ΑΝΕΚ. Πιο συγκεκριμένα στις προκηρύξεις που σκόρπισαν, αφιέρωναν την επίθεση στη μνήμη της κρατούμενης Κατερίνας Γκουλιώνη που στις 18 Μαρτίου έχασε τη ζωή της στη διάρκεια μεταγωγής της με πλοίο της γραμμής από τον Πειραιά στο Ηράκλειο. Επίσης στην προκήρυξη τους αναφέρονται στο «χαμό του κάθε κολασμένου», στους εκατοντάδες μετανάστες «που απελαύνονται με τα καράβια σας».

Το κλειστό κύκλωμα τηλεόρασης έχει καταγράψει τρεις από τους κουκουλοφόρους, ενώ ο ένας απεικονίζεται να κρατά μία μικρή βαριοπούλα.

Να σημειωθεί ότι σχεδόν δύο ώρες νωρίτερα ανάλογη επίθεση καταγράφηκε και στα γραφεία της ΑΝΕΚ στο κέντρο της Αθήνας. Οι περίπου 10 νεαροί έσπασαν την εξωτερική τζαμαρία των γραφείων, που βρίσκονται στη συμβολή των οδών Αμαλίας και Φιλελλήνων, και πέταξαν στο εσωτερικό βόμβες μολότοφ.

Προκλήθηκε μικρής έκτασης φωτιά, η οποία τέθηκε γρήγορα υπό έλεγχο."

http://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=1018206

Δεν υπάρχουν σχόλια: