Πέμπτη 11 Ιουνίου 2009

Επαγρύπνηση, συλλογικό πνεύμα, αποφασιστικότητα

Τα πράγματα έχουν σοβαρέψει για τα καλά. Οι προεκλογικές διακηρύξεις του υπουργείου εσωτερικών - δημόσιας τάξης σε συνδυασμό με το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών και την ενσωμάτωση της ακροδεξιάς ατζέντας για τα ζητήματα «δημόσιας τάξης και ασφάλειας» από το κυβερνητικό επιτελείο έχουν αναδείξει σε σημεία αιχμής της κρατικής κατασταλτικής πολιτικής τους μετανάστες και τον κόσμο της εξέγερσης με αιχμή τους αναρχικούς-αντιεξουσιαστές.
Τα σχέδια μελετώνται και ξαναμελετώνται με σκοπό να εκτελεστούν το ταχύτερο (εντός του καλοκαιριού) και ο ενορχηστρωμένος σφοδρός ιδεολογικός πόλεμος ξεδιπλώνεται χωρίς παραφωνίες και εξαιρέσεις από όλους τους τηλεοπτικούς και ραδιοφωνικούς σταθμούς και τις εφημερίδες.
Ως κατασταλτικές αιχμές της αντιμεταναστευτικής ρητορείας τοποθετούνται ο Αγ. Παντελεήμονας με τη φασιστο«επιτροπή κατοίκων και καταστηματαρχών», η εκκένωση του πρώην Εφετείου όπου διαμένουν άστεγοι άραβες μετανάστες, η «εκκαθάριση» του κέντρου της Αθήνας από μετανάστες και τοξικοεξαρτημένους, η λειτουργία του πρώην στρατοπέδου του ΝΑΤΟ στην ομώνυμη λεωφόρο στον Ασπρόπυργο ως νέο στρατόπεδο συγκέντρωσης πέρα από το κολαστήριο της Πέτρου Ράλλη.
Σχετικά με τα αναρχικά-αντιεξουσιαστικά εγχειρήματα στοχοποιούνται καταρχήν οι καταλήψεις βάσει του προσχήματος ότι οι ιδιοκτήτες τους τα διεκδικούν για συγκεκριμένες χρήσεις και ότι συνιστούν αφ’ εαυτού έκνομες πράξεις.
Οι καιροί απαιτούν επαγρύπνηση, συλλογικό πνεύμα και αποφασιστικότητα…

Αναφορικά με την αντίσταση στα ρατσιστικά και κατασταλτικά πογκρόμ, στο σύγχρονο απαρτχάιντ που ορθώνεται, το ερχόμενο Σάββατο 13/6, στις 7:00μμ, καλείται συνέλευση στο Πολυτεχνείο (κτίριο Γκίνη) για την ανάληψη συλλογικών δράσεων και τη διοργάνωση κεντρικής πορείας. Η πρωτοβουλία έχει αναληφθεί από τους ανθρώπους εκείνους (συλλογικότητες, στέκια, καταλήψεις, επιμέρους σύντροφοι και συντρόφισσες) που πραγματοποίησαν τις 2 πρόσφατες παρεμβάσεις στον Αγ. Παντελεήμονα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: