Τρίτη 8 Σεπτεμβρίου 2009

Αντιεκλογική ατζέντα τα ανοιχτά μέτωπα του κοινωνικού ανταγωνισμού

Τα ανοιχτά μέτωπα του κοινωνικού ανταγωνισμού διαμορφώνουν την αγωνιστική ατζέντα της αντιεκλογικής δραστηριότητας μαζί με το διαχρονικό πρόταγμα της ΕΚΛΟΓΙΚΗΣ ΑΠΟΧΗΣ ή ΑΠΕΡΓΙΑΣ. Πρόταγμα ιδιαιτέρως επίκαιρο μέσα σε συνθήκες συνολικής συστημικής κρίσης που εκφράζεται και ως κρίση νομιμοποίησης του συστήματος στα μάτια των υπηκόων του, ως κρίση αντιπροσώπευσης-ενσωμάτωσης των «από κάτω» είτε από τα κόμματα εξουσίας είτε από τα αριστερά ή οικολογικά μαντριά-δεκανίκια του συστήματος.

Μέτωπο 1ο: Η απεργία πείνας των έγκλειστων ανήλικων μεταναστών στην Παγανή της Λέσβου και η βαρβαρότητα του πολιτισμού των στρατοπέδων συγκέντρωσης.

Μέτωπο 2ο: Η συνεχιζόμενη παρουσία φασιστικών-παρακρατικών περιπόλων στις πλατείες Αγ. Παντελεήμονα και Αττικής με σοβαρά τραυματισμένους μετανάστες τις τελευταίες ημέρες υπό την εποπτεία και προστασία των σωμάτων ασφαλείας του επίσημου κράτους.

Μέτωπο 3ο: Ο αυξανόμενος εργατικός φόρος αίματος στο βωμό της εκμετάλλευσης και του κέρδους των αφεντικών, με τη ΛΑΡΚΟ να αναδεικνύεται σε πρωτοπόρα εταιρεία στη δολοφονία εργατών στα κατ’ ευφημισμό «εργατικά ατυχήματα» με 3 νεκρούς σε ένα μήνα.

Μέτωπο 4ο: Η οργανωμένη προκλητικότητα και η αυξανόμενη βαρβαρότητα των δυνάμεων καταστολής όπως εκφράστηκαν τις προηγούμενες ημέρες στις αστυνομικές επιχειρήσεις εντός των Εξαρχείων. Ένας συλληφθέντας για γκράφιτι και 4 φορτωμένοι με κακουργήματα για εκρηκτικά σε μια νύχτα που δεν έπεσε ούτε μια μολότοφ, με τον ένα συλληφθέντα να νοσηλεύεται ακόμα στο νοσοκομείο με σπασμένα πλευρά και τρυπήμενο πνεύμονα από την αστυνομική περιποίηση. Πλέον δεν υπάρχει σύλληψη που να μην είναι γελοία και ανυπόστατη (στηριγμένη αποκλειστικά σε μαρτυρίες μπάτσων) και να μη συνοδεύεται από άγριο ξυλοδαρμό.

Αλληλεγγύη-Αυτοοργάνωση-Ρήξη για έναν αστικό πολιτισμό στα μουσεία της Ιστορίας.
Στις κάλπες της 4ης Οκτώβρη ΑΠΟΧΗ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: