Τρίτη 13 Απριλίου 2010

Τυχαίες συμπτώσεις-ομοιότητες

1) Όταν στις 5 Δεκέμβρη οι αστυνομικές ορδές του Χρυσοχοϊδη εισέβαλαν στο ΡΕΣΑΛΤΟ, το στέκι μας χαρακτηρίστηκε από την πρώτη στιγμή και για μέρες ως γιάφκα. Ομοίως, γιάφκες έχουν χαρακτηριστεί και τα σπίτια των 6 συντρόφων που έχουν συλληφθεί για συμμετοχή στον Επαναστατικό Αγώνα, όπως επίσης και το σπίτι στο Χαλάνδρι όπου έγιναν συλλήψεις για συμμετοχή στη Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς και έχει αποτελέσει τον δοκιμαστικό σωλήνα ποινικοποίησης των φιλικών και συντροφικών σχέσεων με ανοιχτή ομηρία 125 ανθρώπων, των οποίων τα αποτυπώματα έχουν βρεθεί στο συγκεκριμένο σπίτι.

2) Με την αστυνομική εισβολή στο στέκι μας, αυτό που δηλώθηκε ήταν ότι αποτράπηκαν εκείνο το βράδυ 100 επιθέσεις αναρχικών. Με τις συλλήψεις των συντρόφων που κατηγορούνται για συμμετοχή στον Επαναστατικό Αγώνα αυτό που δηλώθηκε είναι ότι αποτράπηκε αιματηρή επίθεση κατά μπάτσων στην περίμετρο της ΓΑΔΑ. Αστυνομικό δαιμόνιο, ατσαλωμένο δίκτυο πληροφοριών, επιχειρησιακή δεινότητα… τα σίγουρα συστατικά της επιτυχίας (?!).

3) Όταν οι ασφαλίτες, οι αντιτρομοκρατικάριοι, οι ΟΠΚΕτζήδες και οι ΜΑΤάδες εισέβαλαν στο στέκι μας, το πρώτο μέλημα του επικεφαλής ήταν να φωτογραφήσουν το χώρο για να υπάρχει οπτικό υλικό για τα δελτία των 8. Την τιμητική τους είχαν τα άδεια μπουκάλια που είχαμε στην είσοδο για να τα ανταλλάξουμε με καινούργιες μπύρες, οι μαυροκόκκινες σημαίες μας και τα εργαλεία για τις εργασίες που γίνονται στο στέκι (τα περίφημα «όπλα»), οι μάσκες προστασίας μας από τη σκόνη στις δουλειές και αντιασφυξιογόνες μάσκες για τις πορείες, που επιδεικνύονταν ως πειστήρια (τίνος πράγματος αλήθεια;). Βαρυσήμαντο ήταν και το υπονοούμενο για ένα χρησιμοποιημένο δακρυγόνο χειρός των ΜΑΤ (ληγμένο, από αυτά που μας ρίχνουν στις διαδηλώσεις) που το βάφτισαν χειροβομβίδα κρότου-λάμψης. Στην περίπτωση των 6 οι τηλεκανίβαλοι αφέθηκαν μόνοι τους να κάνουν τη δουλειά. Με οπλισμένες τις κάμερες σκύλευσαν τα σπίτια των συντρόφων, τους χώρους των προσωπικών τους στιγμών και μας θάμπωσαν με τα εκτυφλωτικά τους ευρήματα: μπροσούρες για την οικονομική κρίση, πολιτικά βιβλία, προκηρύξεις ένοπλων οργανώσεων κ.α. Ανακάλυψαν, δηλαδή, αυτά που υπάρχουν σε χιλιάδες σπίτια αγωνιζόμενων -και όχι μόνο- ανθρώπων. Κάτι μας θυμίζει αυτό από την όλο υπονοούμενα τηλεοπτική περιφορά του ταμπλό ΑΛΦΑΒΗΤΑΡΙ ΓΙΑ ΚΑΚΑ ΠΑΙΔΙΑ που είχε φτιαχτεί ενόψει εκδήλωσης για την εξέγερση του Δεκέμβρη στο ΡΕΣΑΛΤΟ στις 14/2/2009 και υπάρχει σε ηλεκτρονική μορφή στο blog του στεκιού. Πραγματικά ακλόνητες και οι βαρυσήμαντες επισημάνσεις για τις καλαμωτές και πώς αυτές εξυπηρετούν τη συνομωτικότητα.

Σε όλα τα παραπάνω η κρατική αφήγηση και οι επιδιώξεις της αναπαρήχθησαν αυτούσιες, χωρίς αποκλίσεις και αμφισβητήσεις, από το σύνολο των ΜΜΕ, όπως και σήμερα με τους 6, επιβεβαιώνοντας στο ακέραιο τον χαρακτηρισμό τους ως 4η εξουσία. Για να μην τρέφει κανείς και καμία οποιαδήποτε αυταπάτη για τον ρόλο των τηλεφερέφωνων και των έμμισθων κονδυλοφόρων, για τον μιντιακό κανιβαλισμό.

ΜΗΔΕΝΙΚΗ ΑΝΟΧΗ ΣΤΗΝ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΚΡΑΤΟΥΣ-ΜΜΕ
ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΟΥΣ ΦΥΛΑΚΙΣΜΕΝΟΥΣ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ
Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΟΠΛΟ ΜΑΣ 

Συγκέντρωση την Τετάρτη 14/4 & την Πέμπτη 15/4, στις 10:00πμ
στα δικαστήρια της Ευελπίδων που οι 5 σύντροφοι και η 1 συντρόφισσα
θα οδηγηθούν στον ανακριτή

Δεν υπάρχουν σχόλια: