Παρασκευή 18 Ιουνίου 2010

σχετικά με το διήμερο για τα 5 χρόνια του ΡΕΣΑΛΤΟ

Σήμερα Παρασκευή 18/6, στις 9:00μμ, είναι καλεσμένη στο παρκάκι έξω από το ΡΕΣΑΛΤΟ (στην οδό Ερμού, 100 μέτρα από την πλατεία Λαού) η προβολή του εξαιρετικά ενδιαφέροντος ντοκιμαντέρ του Φερνάντο Σολάνας "Αργεντινή, μνήμες μιας οικονομικής λεηλασίας". Η διάρκεια της ταινίας είναι 2 ώρες. Για το λόγο αυτό η έναρξη της προβολής θα γίνει με το σούρουπο, δηλαδή γύρω στις 9:30, και όχι αργότερα. Πέρα από την προβολή, στον χώρο θα υπάρχουν ταμπλό και έντυπο υλικό (επίκαιρο και αρχειακό του στεκιού). Σε περίπτωση βροχής η προβολή θα πραγματοποιηθεί εντός του στεκιού.
Αύριο Σάββατο 19/6 είναι η βραδιά γενεθλίων για τα 5 χρόνια του στεκιού (το άνοιγμα με το πρώτο διήμερο εκδηλώσεων είχε γίνει 18-19/6/2005). Η βραδιά θα περιλαμβάνει την προβολή ενός μικρού χιουμοριστικού-αυτοσαρκαστικού βίντεο για το πώς φτιάχτηκε το στέκι (τις 6μηνες εργασίες επισκευής-ανακατασκευής του κτίσματος), την παρουσίαση του βιντεοθεατρικού "rather entertaining" από τη θεατρική μονάδα VIJ (ένα "πρωτοποριακό" πρότζεκτ του συντρόφου Γιάννη από τη σαλόνικα) και την κοπή της τούρτας γενεθλίων και θα ακολουθήσει γιορτή χωρίς "αναστολές" και "περιοριστικούς όρους". Η συνεννόηση για την παρουσίαση του "rather entertaining" έγινε μετά την έκδοση της αφίσας και γι' αυτό δεν περιλαμβάνεται σε αυτήν, είναι όμως σίγουρα το καλύτερο γενέθλιο δώρο για το στέκι.
Μέσα στο κλίμα καύσωνα και θερινής ραστώνης μη θεωρήσει κανείς ή καμία ότι η ώρα έναρξης των παραπάνω θα είναι μεταμεσονύκτια. Μαζευόμαστε στο στέκι στις 10:00μμ και μετά το γνωστό ακαδημαϊκό (και οπωσδήποτε αναρχικό) τέταρτο (που συνήθως κρατάει καμιά ώρα) θα αρχίσουν διαδοχικά οι προβολές, το θεατρικό, η τούρτα κλπ.
Για όσους και όσες από άλλες περιοχές θελήσουν να έρθουν στις εκδηλώσεις και δε διαθέτουν δικό τους μεταφορικό μέσο, ο καλύτερος τρόπος για να φτάσουν στο στέκι είναι να πάρουν το λεωφορείο 843 (Πειραιάς-Πέραμα) έξω από τον ηλεκτρικό του Πειραιά και να κατέβουν στη στάση Κανακίδη, στην Πλ. Λαού. Το στέκι απέχει 100 μέτρα από τη συγκεκριμένη στάση με κατεύθυνση προς το Πέραμα.
Όσοι ά-πιστοι προσέλθετε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: