Τετάρτη 8 Δεκεμβρίου 2010

ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΙΣΒΟΛΗ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΝΑΔΙΡ (ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ)

Το Σάββατο 4/12 τις απογευματινές ώρες στο αναρχικό στέκι Ναδίρ έγινε εισβολή από 30 και πλέον μπάτσους διαφόρων υπηρεσιών (ασφαλίτες, ΟΠΚΕ και άλλοι), ενώ πριν είχε περικυκλωθεί το γύρο τετράγωνο με 5 διμοιρίες ΜΑΤ, ομάδες ΔΙΑΣ και ΖΗΤΑ. Οι μπάτσοι εφόρμησαν στην κατάληψη με βαριοπούλες, τσεκούρια και γκλοπ χωρίς να δηλώσουν την αστυνομική τους ιδιότητα και χωρίς την παρουσία εισαγγελέα. Οι σύντροφοι αμύνθηκαν όπως μπορούσαν στην επίθεση ενώ ακόμα δεν γνώριζαν ποιοι είναι οι επιτιθέμενοι.
Κατά την διάρκεια της επίθεσης συνεχίζοντας την συμμορίτικη δράση τους οι μπάτσοι μπουκάρανε σε όλους τους χώρους της κατάληψης γκρεμίζοντας με βαριοπούλες, πόρτες και τοίχους, ψάχνοντας τα άτομα που βρίσκονταν μέσα για να πραγματοποιήσουν συλλήψεις, και ενώ οι συλλήψεις γίνονται(9 άτομα), μπάτσοι κατάσχουν διάφορα πράγματα μεταξύ άλλων:
-Ηλεκτρονικούς Υπολογιστές
-Ηλεκτρονικό αρχείο, προκυρήξεις
-Έντυπο αρχείο προκυρήξεις-αφίσες
-700 ευρώ που προορίζονταν για την υπόθεση του Χ. Στρατηγόπουλου και άλλα χρήματα που προέρχονταν από τον πάγκο βιβλίου οικονομικής ενίσχυσης σε φυλακισμένους αναρχικούς (πάγκος που βγαίνει σε LIVE οικονομικής ενίσχυσης) καθώς και ταμείο του Radio Revolt.
-Μεγάλος όγκος βιβλίων αναρχικού/αντιεξουσιαστικού περιεχομένου
-Σημαίες που χρησιμοποιούνταν σε πορείες του αναρχικού/αντιεξουσιαστικού χώρου
Ταυτόχρονα γίνεται προσπάθεια με μάρτυρες μπάτσους και σεκιουριτάδες να εμπλέξουν διάφορα αντικείμενα με κλοπές που έγιναν τον τελευταίο καιρό στον χώρο του Α.Π.Θ.
Έτσι προσπαθούν να παρουσιάσουν το αναρχικό στέκι Ναδίρ σαν μία κλειστή εγκληματική οργάνωση με αρχηγούς και υπαρχηγούς, με καθοδηγητές και καθοδηγούμενους όπου η εβδομαδιαία ανοιχτή συνέλευση της κατάληψης μετατρέπεται σε μία εγκληματική δραστηριότητα. Ενώ τα άτομα που πλαισιώνουν τους κοινωνικούς χώρους του στεκιού (όπως είναι η αίθουσα προβολών, το γυμναστήριο, το καφενείο, ο ξενώνας φιλοξενίας, το studio προβολών και ηχογραφήσεων, η δανειστική εργαλειοθήκη, η δανειστική βιβλιοθήκη και η αίθουσα ηλεκτρονικών υπολογιστών με ελεύθερη πρόσβαση στο ίντερνετ) θα ονομαστούν μέλη αυτής της οργάνωσης.
Το δεύτερο μέρος της επιχείρησης αποσκοπεί στην άμεση επίθεση στο εγχείρημα του ελεύθερου αναρχικού ραδιοσταθμού RadioRevolt 88,7 στα FM. Έτσι είχαμε και την κατάσχεση του κινηματικού server του σταθμού. Ενώ ταυτόχρονα επιδεικνύουν ιδιαίτερο ζήλο στο να προβάλουν το βάρος των κατηγοριών για τον ραδιοφωνικό σταθμό. Τα παραπάνω και σε συνδυασμό με την αποτυχημένη απόπειρα φίμωσης της φωνής του Radio Revolt που έγινε πρόσφατα αποδεικνύει πόσο τους τρομάζει να ακούγεται και να διαδίδεται ο αναρχικός/αντιεξουσιαστικός λόγος αλλά και πόσο ζωτικής σημασίας είναι για μας τέτοια εγχειρήματα να συνεχίζουν δυναμικά την πορεία τους στο μέλλον.
ΠΑΡΑΛΛΗΛΑ
Στους δρόμους της Θεσσαλονίκης (Κατσιμίδη με Εγνατία) δέχονται παρόμοιου τύπου επίθεση 3 σύντροφοι όταν, ενώ ήταν στο αυτοκίνητό τους, 3 μηχανές προσπάθησαν να ακινητοποιήσουν με παράδοξο τρόπο το όχημα. Αφού χτύπησαν τον έναν από τους τρεις και χωρίς να τους πουν τους λόγους της σύλληψης τους, τους μεταφέρουν στην ΓΑΔΘ. Εκεί μετά από 10 ώρες και αφού έχουν αφήσει τον έναν, θα τους πουν ότι κατηγορούνται για την ίδια υπόθεση με τους άλλους 9.
ΣΥΓΝΩΜΗ ΛΑΘΟΣ
Επίσης την ίδια στιγμή και ενώ οι μπάτσοι αποχωρούν από το Ναδίρ θα συλλάβουν έναν φοιτητή απ’ έξω που διαμαρτυρόταν μαζί με άλλους 50 αλληλέγγυους φοιτητές για την εισβολή της αστυνομίας στην κατάληψη. Τον φοιτητή θα τον πετάξουν σε ένα σημείο της Εγνατίας λίγο αργότερα.

Το κράτος εν μέσω κρίσης θα τα παίξει όλα για όλα, θα συλλάβει, θα τρομοκρατήσει, θα κάνει προληπτικές προσαγωγές, θα προφυλακίσει, θα στήσει σκευωρίες, θα ποινικοποιήσει το ευρύτερο ανταγωνιστικό κίνημα προσπαθώντας να εξαλείψει την πιθανότητα κοινωνικών αναταραχών.
Η απάντηση θα δοθεί παντού.
Το αναρχικό στέκι Ναδίρ έχει ανακαταληφθεί.
Το Radio Revolt θα συνεχίσει να εκπέμπει και το ανταγωνιστικό κίνημα θα μεγαλώνει μέρα με την μέρα.
Υ.Σ. Επειδή σε αυτόν τον κόσμο πάντα υπάρχει χώρος για έναν εθελοντή ρουφιάνο στην δικιά μας περίπτωση τον έπαιξε η διευθύντρια της Β’ φοιτητικής εστίας η οποία έδωσε περιγραφές και για ονόματα ατόμων που θεωρούσε πως επισκέπτονταν το στέκι ενώ αναγνώριζε μαζί με τους μπάτσους φωτογραφίες στην ασφάλεια.
Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης, 7/12/10
οι 11 προσωρινά κρατούμενοι για την υπόθεση της κατάληψης Ναδίρ

Δεν υπάρχουν σχόλια: