Δευτέρα 24 Ιανουαρίου 2011

Σχετικά με τη συζήτηση για τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς την Παρασκευή 21/1 στο Ρεσάλτο και τη συλλογική κουζίνα την Κυριακή 23/1

Περισσότεροι από 50 άνθρωποι βρεθήκαμε την Παρασκευή 21/1 και συζητήσαμε για την επίθεση στις εργασιακές σχέσεις και τους μισθούς των εργαζομένων στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, για τη συρρίκνωση του συγκοινωνιακού δικτύου και τις υπέρογκες αυξήσεις στα εισιτήρια και τις κάρτες απεριορίστων διαδρομών. Η όλη συζήτηση έγινε υπό το πρίσμα της κοινωνικής ανυπακοής στα νέα χαράτσια, της ελεύθερης μετακίνησης χωρίς αντίτιμο για όλους και της αλληλεγγύης μεταξύ εργαζόμενων και επιβατικού κοινού. Ιδιαίτερα σημαντικές και διαφωτιστικές ήταν οι τοποθετήσεις εργαζόμενων από τον ΟΣΕ, το ΜΕΤΡΟ και την ΕΘΕΛ, οι οποίες κατέλαβαν και το μεγαλύτερο μέρος της συζήτησης. Το ραντεβού ανανεώθηκε για την ερχόμενη Πέμπτη 27 Γενάρη, στις 8:00μμ, στο ρεσάλτο, στη συνάντηση της «συνέλευσης αλληλεγγύης, αυτοοργάνωσης και δράσης Περάματος, Κερατσινίου, Νίκαιας, Κορυδαλλού, Πειραιά», για την ανάληψη πρωτοβουλιών λόγου και δράσης σχετικά με το ζήτημα.
Την Κυριακή 23/1 αρχίσαμε να μαζευόμαστε από τις 12 στο στέκι, φτιάξαμε καφέ και αρχίσαμε προεργασίες για τις μαγειρικές δραστηριότητες που ακολούθησαν και για την διαμόρφωση του χώρου. Όσο περνούσε η ώρα όλο και περισσότερος κόσμος κατέφτανε (μαζευτήκαμε περισσότεροι από 40 άνθρωποι) είτε με φαγητά ήδη έτοιμα από το σπίτι είτε με υλικά προς μαγείρεμα. Συντροφιές και αυτοσχέδια «πηγαδάκια» γνωριμίας και συζητήσεων και πολύς κόσμος που εναλλασσόμενα μαγείρευε συλλογικά. Λίγο μετά τις 4 όλα τα φαγητά ήταν έτοιμα και στρωθήκαμε στα τραπέζια. Η ποικιλία, η ποιότητα και η ποσότητα του φαγητού υπήρξαν ανώτερες κάθε προσδοκίας. Παράλληλα συγκεντρώθηκε ένας μεγάλος αριθμός ρούχων, παπουτσιών και κάποιων φαρμάκων για τους μετανάστες στην Ηγουμενίτσα ενόψει του πανελλαδικού καλέσματος για πορεία αλληλεγγύης που έχουν καλέσει το ερχόμενο Σάββατο 29/1, σύντροφοι και συντρόφισσες από την περιοχή.
Επόμενες στιγμές συνάντησης στο στέκι, την Πέμπτη 27/1, 8:00μμ, για τη «συνέλευση αλληλεγγύης, αυτοοργάνωσης και δράσης Περάματος, Κερατσινίου, Νίκαιας, Κορυδαλλού, Πειραιά», την Παρασκευή 28/1, 8:00μμ, στη συζήτηση για την αναδιάρθρωση στον τομέα της υγείας με τη «συνέλευση για την υγεία» (από την κατάληψη ΠΙΚΠΑ στα Πετράλωνα), την Κυριακή 30/1, στις 12 το μεσημέρι, για την επόμενη συλλογική κουζίνα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: