Παρασκευή 21 Ιανουαρίου 2011

Πανελλαδικό κάλεσμα για πορεία αλληλεγγύης στους μετανάστες στην Ηγουμενίτσα στις 29/1

Μετά την καταστροφή-εμπρησμό του προσφυγικού καταυλισμού στο λιμάνι της Πάτρας από τις κρατικές δυνάμεις καταστολής ενάμιση χρόνο πριν, η Ηγουμενίτσα έχει αποτελέσει το δεύτερο λιμάνι-σημείο αναφοράς για τους μετανάστες και πρόσφυγες που προσπαθούν να περάσουν (συνήθως κρυμμένοι σε κάποια νταλίκα) προς την ευρώπη.
Το τι διαδραματίζεται από ξυλοδαρμούς, κυνηγητό, μέχρι και κρατικές δολοφονίες μεταναστών στο λιμάνι της μικρής αυτής επαρχιακής πόλης είναι ανείπωτο. Οι μετανάστες διαβιούν σε αυτοσχέδια παραπήγματα μέσα στο δάσος, στο βουνό πάνω από την πόλη ή κάτω από γέφυρες στον άξονα της Εγνατίας. Υποφέρουν από το κρύο και πάσχουν από υποσιτισμό, λοιμώξεις, δερματικές ασθένειες, αλλεργίες, στοματίτιδες, προβλήματα στα δόντια κ.α.
Το τελευταίο διάστημα πέρα από την κρατική βία και βαρβαρότητα οι μετανάστες βρέθηκαν αντιμέτωποι και με περιστατικά δολοφονικών φασιστικών επιθέσεων, όπως στις 10/11/2010 όταν φασιστοειδές της περιοχής πυροβόλησε και τραυμάτισε κούρδους μετανάστες όταν αυτοί επιχείρησαν να ανέβουν σε νταλίκα με προορισμό την Ιταλία.
Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το περιστατικό:
Η πανελλαδική συγκέντρωση στην Ηγουμενίτσα πέρα από την φυσική παρουσία αλληλέγγυων ανθρώπων επιζητεί και τη συγκέντρωση όσο το δυνατόν περισσότερων φαρμάκων, ρούχων και παπουτσιών (μόνο αντρικών, δεν υπάρχουν γυναίκες μετανάστριες) τροφίμων που να μην χαλάνε (μακαρόνια, ρύζι, όσπρια...) και λαδιού. Για το λόγο αυτό την Κυριακή 23/1, από τις 12 το μεσημέρι μέχρι τις 5 το απόγευμα, κατά τη διάρκεια της συλλογικής κουζίνας στο Ρεσάλτο, μπορεί όποιος και όποια θέλει να φέρει φάρμακα, αντρικά ρούχα και παπούτσια (σε καλή κατάσταση) και τρόφιμα για να ανέβουν στις 29/1 στην Ηγουμενίτσα.
Για τη μετάβαση στην Ηγουμενίτσα θα κλειστεί πούλμαν και οι συμμετοχές από τις περιοχές μας θα συγκεκριμενοποιηθούν επίσης στη συλλογική κουζίνα της Κυριακής 23/1.
Ακολουθεί η λίστα φαρμάκων που έχουν αποστείλει οι αλληλέγγυοι/ες από Ηγουμενίτσα:
α) φάρμακα για ψώρα (spregal)
β) spray pulvo 47 (για περιποίηση τραυμάτων)
γ) αντιβιώσεις (μακρολίδες, πενικιλίνες, κεφαλοσπορίνες …)
δ) αντιφλεγμονώδη, παυσίπονα…
ε) κορτιζονούχες και μη κρέμες , κρέμες για εντριβή (τύπου voltaren)
στ) οφθαλμικά κολύρια (tobradex, garamat, tears naturale…)
ζ) αντισταμινικά χαπάκια ( aerius, xozal, zirtek …)
η) στοματικά διαλύματα για γαργάρες (hexalen, tantum verde …), τροχίσκοι (trachisan, tantum verde, strepsils …)
θ) φάρμακα για μυκητισιακές στοματίτιδες, sporanox, tabl. stabilanol …

Δεν υπάρχουν σχόλια: