Κυριακή 26 Ιουνίου 2011

Για τη Συνέλευση της Πλατείας στο Κερατσίνι την Πέμπτη 23/6 και την επόμενη συνάντηση

Περισσότεροι από 150 άνθρωποι συμμετείχαν την Πέμπτη 23/6, στην Πλ. Λαού, στην πρώτη Συνέλευση της Πλατείας στο Κερατσίνι. Η συνέλευση κράτησε 2,5 ώρες και τοποθετήθηκαν δεκάδες άνθρωποι (εργαζόμενοι, άνεργοι, συνταξιούχοι, νέοι και νέες) γύρω από την τρέχουσα συγκυρία, την καπιταλιστική κρίση, το ζήτημα του χρέους και των μνημονίων, τις κοινωνικές αντιστάσεις που εκδηλώνονται και τα όσα διαδραματίζονται στην Πλ. Συντάγματος, τη σημασία των αυτοοργανωμένων συνελεύσεων, των κοινωνικών παρεμβάσεων και των δικτύων αλληλοβοήθειας μέσα στις γειτονιές.
Η επόμενη συνέλευση προσδιορίστηκε για την Δευτέρα 27/6, στις 8:00μμ και πάλι στην Πλ. Λαού. Σε αυτή την συνέλευση θα επιδιωχθεί, πέρα από τη συνέχιση της ανταλλαγής απόψεων και εκτιμήσεων, να δρομολογηθούν και συγκεκριμένες τοπικές δράσεις το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα.
Ακολουθεί το κοινό κάλεσμα που προέκυψε στο τέλος της προηγούμενης συνέλευσης για αυτήν της Δευτέρας, το οποίο μοιράζεται από το Σάββατο το πρωί σε πολλές εκατοντάδες αντίτυπα σε διάφορα σημεία του Κερατσινίου:
«Όλοι και όλες εμείς, εργαζόμενοι, άνεργοι, συνταξιούχοι, νέοι και νέες, συγκεντρωθήκαμε σήμερα στις 23 Ιουνίου στην πλατεία Λαού (ταμπούρια) του Κερατσινίου
ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΜΕ ΝΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΤΗ ΖΩΗ ΜΑΣ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΜΑΣ
Δεν αναγνωρίζουμε το χρέος τους και δεν πρόκειται να το πληρώσουμε.
Αυτοοργανωνόμαστε στη γειτονιά μας και χτίζουμε γέφυρες αλληλεγγύης μεταξύ μας για να ανατρέψουμε το σύστημα της υποταγής και της εκμετάλλευσης.
ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΙΣ 28 ΚΑΙ 29 ΙΟΥΝΙΟΥ, ΔΙΑΔΗΛΩΝΟΥΜΕ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ
Συνέλευση Κερατσινίου
Επόμενη συνάντηση στις 27 Ιουνίου και ώρα 20:00, στην πλατεία Λαού»

Δεν υπάρχουν σχόλια: