Δευτέρα 8 Αυγούστου 2011

οι επιθέσεις σε μετανάστες συνεχίζονται

Χτες το βράδυ μετανάστες δέχτηκαν διαδοχικές επιθέσεις, μέσα σε διάστημα μισής ώρας, από δύο διαφορετικές ομάδες ελληνόψυχων στην περιοχή του Vilage Center, στη διασταύρωση των οδών Θηβών και Π. Ράλλη. Στην πρώτη περίπτωση ομάδα 30-40 νεαρών ηλικίας 17-20 χρονών επιτέθηκαν γύρω στις 9.30μμ σε μετανάστη απρόκλητα και τον τραυμάτισαν στο κεφάλι.
Μετά επιβιβάστηκαν στο λεωφορείο 703 και κινήθηκαν προς την κατεύθυνση του Περιστερίου. Μετά από μισή ώρα, άλλη ομάδα ελληνόψυχων εξίσου πολυπληθής, επιτέθηκε σε άλλον μετανάστη -και πάλι απρόκλητα- τραυματίζοντάς τον ελαφρά αυτή τη φορά. Ο μετανάστης νόμιζε ότι επρόκειτο για ληστεία και τους έδωσε το κινητό του αλλά αυτοί δεν το πήραν. Τα «κίνητρά» τους ήταν άλλα. Η ομάδα αυτή επιβιβάστηκε σε μηχανάκια και κινήθηκε προς την κατεύθυνση της Νίκαιας.
Οι ρατσιστικές επιθέσεις συνεχίζονται με το χαρακτηριστικό ενός ανελέητου κυνηγητού στους δρόμους της συγκεκριμένης περιοχής. Απ’ ό,τι φαίνεται το φαινόμενο δεν έχει επεκταθεί στις τριγύρω συνοικίες αλλά έχει εστιαστεί στο συγκεκριμένο σημείο, όπου διάφορες συμμορίες από διάφορες περιοχές συνδυάζουν την πολυποίκιλη «διασκέδασή» τους με ένα εύκολο ανθρωποκυνηγητό. Υπάρχει επίσης συγκεκριμένη συμμορία από την περιοχή Κορυδαλλού και Νίκαιας που έχει μια σχετική «ιστορικότητα», «επισκέπτεται» το Village, επιτίθεται με θαυμαστή θρασυδειλία σε μετανάστες και επιστρέφει στις τρύπες της.
Το χτεσινό βράδυ ήταν μια πιστοποίηση της ρατσιστικής ανθρωπογεωγραφίας. Με δεδομένη την πυκνότητα των επιθέσεων και τη χρονική τους έκταση το αποτέλεσμα είναι ο τραυματισμός δεκάδων μεταναστών.
Με το κείμενο αυτό καλύπτουμε το κομμάτι της αντιπληροφόρησης για να έχει ο κάθε ενδιαφερόμενος υπόψη του την έκταση των γεγονότων. Και για να δρομολογηθεί η αντίστοιχη δράση ενάντια στις ρατσιστικές επιθέσεις…
*Τίποτε τυχαίο. Την ώρα των επιθέσεων έκλεινε και ο κύκλος των αντιρατσιστικών προβολών μας με την ταινία «Import Export». Μία ταινία που αποτυπώνει την καθημερινότητα μιας ξεφτιλισμένης κοινωνίας γεμάτης υποκρισία, εξαθλίωση, μιζέρια και καταναγκασμούς. Στην άκρη αυτής της κοινωνίας βρίσκεται και η ρατσιστική βία.
Έχουν γνώσιν οι αντιστεκόμενοι…

*αναδημοσίευση από το μπλογκ της κατάληψης "Σινιάλο" στο Αιγάλεω:
http://sinialo.espiv.net

Δεν υπάρχουν σχόλια: