Κυριακή 1 Ιανουαρίου 2012

Αλλαγή του χρόνου έξω από τα κρατικά κολαστήρια και μετά στις "πύλες της φωτιάς"

Βράδυ Σαββάτου 31/12. Μετά τις 11.30μμ, εκατοντάδες άνθρωποι συγκεντρώθηκαν στο παρκάκι επί της Γρηγορίου Λαμπράκη κάτω από τις φυλακές Κορυδαλλού και με την αλλαγή του χρόνου δόνησαν την ατμόσφαιρα με συνθήματα κατά των φυλακών και αλληλεγγύης στους κρατούμενους, με βεγγαλικά και καπνογόνα.
Λίγα λεπτά αργότερα η συγκέντρωση μεταφέρθηκε λίγο πιο κάτω, στις γυναικείες φυλακές, όπου υπάρχει καλύτερη οπτική και ακουστική επαφή με τις κρατούμενες. Και πάλι συνθήματα, συγκίνηση, καπνογόνα, βεγγαλικά, κόρνες. Λίγο μετά τις 12.30 η συγκέντρωση ολοκληρώθηκε.

Κατόπιν ένα μικρότερο μέρος των συγκεντρωμένων με 20-25 αυτοκίνητα και 7-8 μηχανές πορευτήκαμε εν είδη μηχανοκίνητης πορείας μέχρι το εργοστάσιο της ελληνικής χαλυβουργίας στον Ασπρόπυργο για να ευχηθούμε καλή χρονιά στους απεργούς χαλυβουργούς. Φτάσαμε στο εργοστάσιο λίγο μετά τις 1 και παρότι το πρωτοχρονιάτικο γλέντι που είχαν στήσει συνεχιζόταν, οι περισσότεροι χαλυβουργοί είχαν αποχωρήσει για τα σπίτια τους και παρέμεναν μόνο λίγες δεκάδες.
Η απρόσμενη εμφάνισή μας στην αρχή θορύβησε και ενόχλησε κάποιους συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ (όχι χαλυβουργούς αλλά υποστηρικτές του αγώνα), οι οποίοι σταδιακά χαλάρωσαν (αν και το στράβωμα δεν τους έφυγε) βλέποντάς μας να συνομιλούμε, να ανταλλάσουμε ευχές και να χορεύουμε με τους απεργούς. Μετά τις 2 σταδιακά αποχωρήσαμε αφήνοντας τις ευχές μας για καλή δύναμη και αγωνιστική συνέχεια.


Το 2012 προβλέπεται να είναι μια πολύ δύσκολη χρονιά. Ας οπλιστούμε με αποφασιστικότητα, συντροφικότητα και αλληλεγγύη. ΤΟ ΠΑΘΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΤΕΡΟ ΑΠ' ΟΛΑ ΤΑ ΚΕΛΙΑ. Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΤΟ ΟΠΛΟ ΤΩΝ ΛΑΩΝ ΠΟΛΕΜΟ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΤΩΝ ΑΦΕΝΤΙΚΩΝ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: