Κυριακή 4 Μαρτίου 2012

Για την πορεία αλληλεγγύης στις καταλήψεις το Σάββατο 3 Μάρτη στο κέντρο της Αθήνας


Περισσότεροι από 1000 άνθρωποι πορευτήκαμε χθες στο κέντρο της Αθήνας για αλληλεγγύη στους κατειλημμένους χώρους Δημοτική Αγορά Κυψέλης και Λέλας Καραγιάννη 37, εγχειρήματα τα οποία στοχοποιήθηκαν το τελευταίο διάστημα από τον Δήμο Αθηναίων η πρώτη και την Εισαγγελία η δεύτερη. Η πορεία ξεκίνησε από την παλαιά Δημοτική Αγορά Κυψέλης στην Φωκίωνος Νέγρη, πέρασε από την κατάληψη Λέλας Καραγιάννη 37 και από το αυτοδιαχειριζόμενο πάρκο Κύπρου και Πατησίων και κατέληξε μέσω της οδού Πατησίων στην πλατεία Βικτωρίας. Το μήνυμα σαφές: Κάτω τα χέρια από τις καταλήψεις. Αλληλεγγύη στους αυτοοργανωμένους χώρους και κοινωνικούς αγώνες.


Η αφίσα και το κείμενο της κατάληψης Πατησίων 61 & Σκαραμαγκά


Στα μέσα Νοέμβρη, εγκαινιάστηκε μια νέα συνεργασία Δήμου Αθηναίων και αστυνομικών αρχών. Μαζί ξεκινάει ένας νέος κύκλος διαχείρισης του κέντρου της Αθήνας. Αρχικά, στο στόχαστρο μπαίνει η κατειλημμένη “Δημοτική Αγορά Κυψέλης”, που στεγάζει ανάγκες των κατοίκων της περιοχής, ενώ ακολουθεί αυτεπάγγελτη δίωξη στην κατάληψη “Λέλας Καραγιάννη 37″, δίνοντας το πράσινο φως για ενδεχόμενες επεμβάσεις.
Η φτώχια και η εξαθλίωση στις γειτονιές του κέντρου της Αθήνας συνεχώς διευρύνονται. Παράλληλα, οξύνονται διαρκώς τα ανθρωποκηνυγητά μπάτσων και παρακρατικών σε μετανάστες και μικροπωλητές, σε άστεγους και τοξικοεξαρτημένους. Άλλωστε, η προώθηση του κοινωνικού κανιβαλισμού και ο γενικότερος ιδεολογικός πόλεμος συνιστούν τη δοκιμασμένη τακτική του “διαίρει και βασίλευε”. Σε αυτή την προσπάθεια κράτους και κεφαλαίου ο Δήμος Αθηναίων αναλαμβάνει αναβαθμισμένο θεσμικά ρόλο, αυτόν του εγγυητή της ανάπτυξης και της εύρυθμης λειτουργίας της πόλης…
Σήμερα, με την κρίση πιο εμφανή από ποτέ, με όλο και περισσότερα κοινωνικά στρώματα να εξαθλιώνονται και με τις εξεγέρσεις να μην έχουν πλέον ανάγκη από σπίθες …όλο περισσότεροι άνθρωποι αρχίζουν να ανιχνεύουν το δρόμο του αγώνα.
Έτσι, οι καταλήψεις και τα αυτοοργανωμένα εγχειρήματα, τόποι συνάντησης αλλά και διασταύρωσης των αγώνων βρίσκονται και πάλι στο στόχαστρό της καταστολής.
Και επειδή οι κατηγορίες που μας προσάπτουν καλά κρατούν, δηλώνουμε ευθαρσώς ότι…
Είμαστε οπλοστάσιο αλληλοσεβασμού και αλληλεγγύης μεταξύ των καταπιεσμένων και εστίες αδιαμεσολάβητης αντίστασης.
Είμαστε κέντρα διακίνησης προταγμάτων, μέσων και πρακτικών αγώνα εχθρικών προς στο υπάρχον.
Είμαστε εργαστήρια ζύμωσης αναγκών και επιθυμιών μακριά από εθνοτικούς, έμφυλους και θρησκευτικούς διαχωρισμούς.
Αντίσταση στα σχέδια “αποστείρωσης” του κέντρου της Αθήνας.
Κάτω τα χέρια από την κατάληψη Λέλας Καραγιάννη 37 και την κατειλημμένη Δημοτική Αγορά Κυψέλης

Πορεία Αλληλεγγύης
Σάββατο 3 Μάρτη, 12.00μμ, Δημοτική Αγορά Κυψέλης

Κατάληψη Πατησίων 61 & Σκαραμαγκά


για το κείμενο της κατάληψης Πατησίων 61 & Σκαραμαγκά πατήστε εδώ

Δεν υπάρχουν σχόλια: