Τρίτη 6 Μαρτίου 2012

Αποφάσεις της Συνέλευσης της Πλατείας στο Κερατσίνι της Δευτέρας 5/3

- Προτάθηκε η συγκρότηση πρωτοβουλίας ανέργων και αναλήφθηκε από άνεργους που συμμετέχουν στη συνέλευση να έρθει την επόμενη βδομάδα πιο συγκεκριμένη πρόταση θέσεων-προταγμάτων και τρόπων απεύθυνσης, καλέσματος και δράσης για τους χιλιάδες άνεργους της περιοχής μας.
- Συμφωνήθηκε η πραγματοποίηση τοπικής εκδήλωσης για τον κοινωνικό ξεσηκωμό της 12ης Φλεβάρη, την καταστολή, τις δεκάδες συλλήψεις και τις 4 προφυλακίσεις, για τα νέα μέτρα που ψηφίστηκαν, για τα επόμενα νέα μέτρα που έρχονται τον Ιούνιο και για το πώς συνεχίζουμε τις κινήσεις αντίστασης και τα δίκτυα αλληλεγγύης-αλληλοβοήθειας στις γειτονιές μας (η αφίσα, το κείμενο και τα πρακτικά ζητήματα θα κλείσουν στην επόμενη συνέλευση).
- Αποφασίστηκε η συμμετοχή της συνέλευσης με μπλοκ στην αντιφασιστική πορεία που καλείται το Σάββατο 10/3, στις 12.00μμ, στην πλατεία Κοραή στον Πειραιά, μετά την επίθεση ομάδας χρυσαυγιτών νεοναζί το Σάββατο 3/3 στον πεζόδρομο της Σωτήρος κατά μελών της αριστερής οργάνωσης ΣΕΚ και του δημοτικού συνδυασμού «Ανταρσύα στο Λιμάνι». Το πανό θα λέει: «ΤΟΝ ΦΑΣΙΣΜΟ ΒΑΘΙΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕ ΤΟΝ, ΔΕ ΘΑ ΠΕΘΑΝΕΙ ΜΟΝΟΣ ΤΣΑΚΙΣΕ ΤΟΝ».
- Συζητήθηκε χωρίς να καταληχθεί ο νέος προσανατολισμός λόγου και παρεμβάσεων γύρω από το χαράτσι για τα ακίνητα που πλέον θα μεταβιβαστεί στην εφορία και για τους εκατοντάδες χιλιάδες απλήρωτους λογαριασμούς ΔΕΗ για τους οποίους θα εκδοθεί προφανώς εντολή διακοπής μέσα στο επόμενο διάστημα.
- Έγινε ενημέρωση για την κατάσταση με τους άστεγους στον Πειραιά και τις αντιστάσεις που έχουν ορθωθεί από τους ίδιους και αλληλέγγυους ενάντια στην «έξωσή» τους που επιχειρεί τις τελευταίες μέρες ο Δήμος Πειραιά από τον αχρησιμοποίητο χώρο που τους είχε «παραχωρήσει» λίγες βδομάδες νωρίτερα.
- Μεταφέρθηκε για την επόμενη συνέλευση η συζήτηση για την έκδοση έντυπου υλικού σχετικά με τα μαυραγορίτικα καταστήματα «αγοράζω χρυσό» που έχουν ξεφυτρώσει σαν μανιτάρια παντού στις γειτονιές μας.

Η επόμενη συνέλευση θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Δευτέρα 12/3, 7.00μμ και πάλι στο πολιτιστικό κέντρο «Μελίνα Μερκούρη», Εμμ. Μπενάκη 70, Αμφιάλη (μέχρι να ανοίξει ο καιρός και να βγούμε ξανά στις πλατείες).

αναδημοσίευση από το blog της Συνέλευσης της Πλατείας στο Κερατσίνι

Δεν υπάρχουν σχόλια: