Δευτέρα 8 Οκτωβρίου 2012

Αντιφασιστική παρέμβαση στο Κερατσίνι το απόγευμα της Κυριακής 7 Οκτώβρη



Περισσότεροι από 100 άνθρωποι διαδηλώσαμε το απόγευμα της Κυριακής 7 Οκτώβρη στους κεντρικούς δρόμους της Αμφιάλης και των Ταμπουρίων, ξεκινώντας από την Πλ. Νίκης (τριγωνάκι-Ζαρντέν) στην Τσαλδάρη και καταλήγοντας στην πλατεία Λαού.
Αφορμή γι’ αυτή την τοπική αντιφασιστική διαδήλωση αποτέλεσε η εμφάνιση στα Ταμπούρια και την Αμφιάλη, το πρωί του Σαββάτου 6 Οκτώβρη, ενός μηχανοκίνητου θιάσου 25-30 μηχανών με μέλη της Χρυσής Αυγής από τις περιοχές του Πειραιά, οι οποίοι συγκεντρώθηκαν και ξεκίνησαν από την σφηκοφωλιά (γραφεία τα ονομάζουν) που έχουν ανοίξει στη Νίκαια, συνοδεία κουστωδίας μπάτσων (ΔΕΛΤΑ, ΔΙΑΣ, ασφαλίτες) για να τους προστατεύουν και να φαίνονται περισσότεροι.


Γρ. Λαμπράκη & Τσαλδάρη
Μοιράστηκαν 1000 κείμενα και κρεμάστηκαν πανό στις τρεις πλατείες που συναντήσαμε στον δρόμο μας (Πλ. Νίκης, Πλ. Κύπρου, Πλ. Λαού). Δυνατός παλμός. Δεκάδες συνθήματα αντιφασιστικού, αντικαπιταλιστικού, αντιεξουσιαστικού περιεχομένου. Θετικά σχόλια από τον κόσμο. Κάποιοι νεολαίοι και κάποιοι μετανάστες από την περιοχή που μπήκαν στη διαδήλωση καθοδόν.


Πλατεία Κύπρου (δημαρχείο)
Θα πρέπει να γίνει σαφές ότι στο Κερατσίνι της προσφυγιάς, της εργατιάς, των «εσωτερικών» και «εξωτερικών» μεταναστών, της αντίστασης στην κατοχή, των εξόριστων, των αγώνων για ζωή και αξιοπρέπεια, της αλληλεγγύης στις γειτονιές, οι χρυσαυγίτες και κάθε άλλο φασιστοειδές είναι ανεπιθύμητοι. Και έτσι θα αντιμετωπίζεται κάθε εμφάνισή τους.
Η ιστορική μνήμη δε σβήνει. Παραμένουμε αμετανόητοι εμφύλιοι εραστές. Ο αγώνας ενάντια στον φασισμό και κάθε μορφή εξουσίας συνεχίζεται.


με την ολοκλήρωση της πορείας το μπροστινό πανό τοποθετήθηκε στην πλ. Λαού

ΤΟ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙ ΞΕΡΕΙ ΑΠΟ ΠΡΟΣΦΥΓΙΑ
ΕΞΩ ΟΙ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΑΠΟ ΤΗ ΓΕΙΤΟΝΙΑ

Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΤΟ ΟΠΛΟ ΤΩΝ ΛΑΩΝ
ΠΟΛΕΜΟ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΤΩΝ ΑΦΕΝΤΙΚΩΝ

ακολουθεί το κείμενο που μοιραζόταν κατά τη διάρκεια της διαδήλωσης




Δεν υπάρχουν σχόλια: