Παρασκευή 23 Νοεμβρίου 2012

Aντιφασιστική μηχανοκίνητη πορεία...

...στις γειτονιές του Ιλίου, των Αγίων Αναργύρων, του Καματερού, της Πετρούπολης, Σάββατο 24/11/2012, στις 11:00πμ, από την κεντρική πλατεία Ιλίου (μηχανές και αυτοκίνητα).
 
 
Κείμενο για την αντιφασιστική μηχανοκίνητη πορεία:
Ναι, η ιστορία επαναλαμβάνεται. Όπου το σύστημα έχει ζόρια εμφανίζονται οι εφεδρείες του. Αυτό το ρόλο έρχονται να παίξουν οι φασίστες της Χρυσής Αυγής. Να χτυπήσουν προς τα κάτω και να γίνουν ασπίδα στους από πάνω.
Δεν κρύβουν τις καταβολές τους (δεν μπορούν εξάλλου). Από τον Μεταξά που γέμισε φυλακές με χιλιάδες αγωνιστές για να τους παραδώσει στη συνέχεια στους χιτλερικούς κατακτητές. Από τους χίτες, τους δοσίλογους, τους ταγματασφαλίτες της κατοχής, όλα αυτά τα καθάρματα που μαζί με τους λαδέμπορους και τους μαυραγορίτες κυβέρνησαν για δεκαετίες αυτόν τον τόπο μετά το τέλος του εμφυλίου, πουλώντας εθνικοφροσύνη και στέλνοντας σε ξερονήσια χιλιάδες αγωνιστές. Από τους αμερικανοκίνητους εθνικιστές της χούντας που έκαναν την « εθνοσωτήριο επανάστασή» τους, πάντοτε προσκυνώντας τους λάτσηδες και τους μποδοσάκηδες.
Αυτοί ήταν οι φασίστες, αυτοί είναι οι φασίστες πάντα. Τώρα οι φασίστες δηλώνουν αντισυστημικοί. Αλήθεια ε; Μα δεν είναι σύμμαχοί τους, συγκεκριμένα εκδοτικά και εφοπλιστικά συμφέροντα; Συγκεκριμένες «συντεχνίες προνομιούχων»(μαφιοζοέμποροι στην ιχθυόσκαλα, μεγαλοπιασμένοι έμποροι σε πανηγύρια); Δεν είναι μαζί τους η ελληνική αστυνομία (τους ψήφισαν εξάλλου 1 στους 2 μπάτσους); δεν είναι μαζί τους κάτι όσο γελοίοι τόσο και επικίνδυνοι στρατηγοί, κάτι μπράβοι της νύχτας, δεν είναι μαζί τους το –χοντρά κονομημένο- αλλά αξιοσέβαστο παπαδαριό;
Να μην γελιέται κανείς; Ο φασισμός δεν αμφισβητεί το σύστημα. Ο φασισμός είναι επιλογή του συστήματος.
Το σύστημα βρίσκεται σε κρίση; Να’ τοι και πάλι οι φασίστες λοιπόν, μετά από πολλά χρόνια καταποντισμού στην κοινωνική συνείδηση, να προωθούνται από το ίδιο το σύστημα προκειμένου να ξεδιπλωθεί ένας πόλεμος μεταξύ των φτωχών και να προστατευτούν τα συμφέροντα του μεγάλου κεφαλαίου. Από το 0,6% βρέθηκαν με 7% μέσα στη Βουλή για να είναι το μόνο κόμμα της αντιπολίτευσης που ψηφίζει μαζί με την κυβέρνηση το ξεπούλημα της Αγροτικής Τράπεζας και τη διαγραφή των χρεών όλων των Ποδοσφαιρικών ΑΕ. Ταυτόχρονα με επερωτήσεις τους στη βουλή, προσπαθούν να ικανοποιήσουν και τα πελατειακά τους μικροσυμφέροντα (όπως όλοι οι καλοί «πολιτευτάδες»): πρόσφατα, πίεσαν ώστε να κλείσει ο δωρεάν χώρος στάθμευσης του δήμου Νέας Ιωνίας, προς όφελος τοπικού επιχειρηματία που διατηρεί «ανταγωνιστικό» χώρο παρκινγκ στην περιοχή. Παράλληλα, στήνουν δουλεμπορικά «γραφεία εύρεσης εργασίας» που προωθούν «μόνο έλληνες εργάτες» για 18 ευρώ τη μέρα. Με ημερομίσθιο, δηλαδή, χαμηλότερο ακόμα και από το βασικό. Έτσι ερμηνεύεται το τσιτάτο τους «έξω οι ξένοι, δουλειά στους έλληνες».
Οι φασίστες λοιπόν κάνουν αυτό που έκαναν πάντα: να αποπροσανατολίσουν την κοινωνική δυσφορία και να προστατεύσουν τα μεγάλα αφεντικά. Με έναν εύκολο και φτηνό λαϊκισμό πουλάνε φιλανθρωπία και αντιμνημονιακό λόγο για να συγκαλύψουν τον κρετινισμό, τη βλακεία και τη μισανθρωπία τους. Τα συσσίτια και τα παντοπωλεία «μόνο για έλληνες» που κάνουν αυτές οι ελληνόψυχες «μητέρες τερέζες» είναι μια τζάμπα διαφήμιση του κόμματος: με λεφτά από την κρατική επιχορήγηση -4 εκατ. ευρώ για την είσοδο τους στη βουλή- μοιράζουν μακαρόνια και μετά όπως όλες οι «φιλάνθρωπες μητέρες τερέζες» αυτού του κόσμου, φροντίζουν να φωτογραφίζονται στο πλάι των «εξαθλιωμένων και των καταφρονεμένων» για να εισπράξουν πολιτική υπεραξία και κοινωνική νομιμοποίηση.
Τα γραφεία που ανοίγουν οι φασιστικές συμμορίες σε κάθε πόλη και σε κάθε γειτονιά –με πλάτη τις 420 χιλιάδες ψήφους κοινωνικού κρετινισμού- προορίζονται να γίνουν παραρτήματα των αστυνομικών τμημάτων, προπύργια εκμετάλλευσης και καταπίεσης, συντριβής κάθε διαφορετικής φωνής, κάθε κοινωνικής αντίστασης.
Αυτοί οι ξεφτιλισμένοι ήδη έχουν δείξει τα δόντια τους και τους στόχους τους: τα τάγματα εφόδου που δημιουργούν –όχι για να επιτεθούν σε τραπεζίτες, εκδότες, εφοπλιστές- αλλά σε μικροπωλητές και εργαζόμενους, σε φτωχόσπιτα μεταναστών και όχι σε βίλες, είναι στην πραγματικότητα εφεδρικά τάγματα εφόδου της αστυνομίας, είναι ο εφεδρικός στρατός του συστήματος.
Ο φασισμός δεν πολεμιέται με επικλήσεις δημοκρατίας γιατί είναι γνήσιο τέκνο της. Δεν πολεμιέται με «μαχητικές δηλώσεις» και χαρτοπόλεμο καταγγελιών. Δεν πολεμιέται χωρίς να υπονομευτούν τόσο οι αιτίες όσο και οι εκφραστές του. Αδιαμεσολάβητα, αντιεραρχικά, αυτοοργανωμένα, να δώσουμε μάχες στις γειτονιές και στους δρόμους ενάντια στην επέλαση των αφεντικών και των συμμάχων τους.
Εδώ στις γειτονιές μας, εδώ όπου τα κτηνώδη μέτρα κράτους και αφεντικών λεηλατούν τις ζωές μας… πρέπει να ανθίσει η φλόγα της αντίστασης και της αλληλεγγύης, ενάντια στη φτώχεια, τη μοιρολατρία, τον φόβο, τη μοναξιά, τον ρατσισμό…
ΤΑ ΤΑΓΜΑΤΑ ΕΦΟΔΟΥ ΔΕΝ ΤΑ ΣΤΗΡΙΖΕΙΣ ΤΑ ΤΣΑΚΙΖΕΙΣ
Υ.Γ. Μια αντιφασιστική μηχανοκίνητη πορεία στο κέντρο της Αθήνας την Κυριακή 30 Σεπτεμβρίου, δέχθηκε την επίθεση της αστυνομίας με αποτέλεσμα 15 άτομα που συμμετείχαν σ’ αυτή να συλληφθούν, να βασανιστούν στους ορόφους της Γ.Α.Δ.Α., και να τους ασκηθεί δίωξη σε βαθμό κακουργήματος. Δεν είναι τυχαίο, λοιπόν, που το κράτος επιλέγει να επιτεθεί σε αγωνιστές-τριες, όταν θίγεται άμεσα ένα κομμάτι της μηχανής του, αυτό του εκφασισμού της κοινωνίας και των ίδιων των φασιστικών υποκειμένων. Η αλληλεγγύη μας είναι δεδομένη…
αναρχικοί-ές, αντιεξουσιαστές-τριες, αντιφασίστες-τριες από Καματερό, Ίλιον, Άγιους Ανάργυρους, Πετρούπολη


αναδημοσίευση από το site του ΘΕΡΣΙΤΗ (χώρος ραδιουργίας & ανατροπής - Ίλιον)
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: