Πέμπτη 10 Ιανουαρίου 2013

Δράσεις αλληλεγγύης στην Αθήνα, Τετάρτη 9/1

  • Ανακατάληψη της Villa Amalias από 93 συντρόφους και συντρόφισσες. Εντός 2 ωρών πραγματοποιείται νέα αστυνομική εκκένωση με τη συνδρομή των ΕΚΑΜ και ελικοπτέρων της αστυνομίας.
  • Συγκέντρωση στην πλατεία Βικτωρίας λίγη ώρα μετά την ανακατάληψη της Villa Amalias. Μετά την εκκένωση ο συγκεντρωμένος κόσμος με πορεία καταλήγει στο Πολυτεχνείο, το οποίο μετατρέπει σε κέντρο αγώνα.
  • Κατάληψη των κεντρικών γραφείων της ΔΗΜΑΡ λίγο μετά τις 9 το πρωί. Θα λήξει με αστυνομική εκκένωση μια ώρα αργότερα.
  • Αιφνιδιαστική συγκέντρωση 200 και πλέον αλληλέγγυων έξω από το υπουργείο οικονομικών στην οδό Νίκης στο Σύνταγμα στις 12.20. Στις 12.30 υπήρχε προγραμματισμένη συνέντευξη τύπου του Σαμαρά με τον Χατζηδάκη σχετικά με τις «αναπτυξιακές προοπτικές της χώρας». Η συνέντευξη πραγματοποιηθήκε με καθυστέρηση μισής ώρας αφού πρώτα μεγάλος αριθμός διμοιριών απώθησε τον συγκεντρωμένο κόσμο.
  • Ο κόσμος επανασυγκροτείται στο Μοναστηράκι και ενισχυμένος πλέον αριθμητικά (γύρω στα 400 άτομα) πραγματοποιεί πορεία μέσω Αθηνάς και Πατησίων μέχρι το Πολυτεχνείο. Το δημαρχείο της Αθήνας γράφεται με συνθήματα.
  • Το απόγευμα στις 6.00μμ (κι ενώ έχει μεσολαβήσει το μεσημέρι η αστυνομική εισβολή στην κατάληψη Σκαραμαγκά) πραγματοποιείται συγκέντρωση έξω από την ΓΑΔΑ, 2000 και πλέον αλληλέγγυων, η οποία μετά τις 8 μετατρέπεται σε διαδήλωση προς το Πολυτεχνείο, μέσω της Αλεξάνδρας και της Πατησίων, περνώντας έξω κι από την κατάληψη Πατησίων 61 & Σκαραμαγκά που την διατηρούσαν αποκλεισμένη 4 διμοιρίες των ΜΑΤ.

Συγκέντρωση αλληλεγγύης στα δικαστήρια της Ευελπίδων Πέμπτη 10/1, 13.00, για όλους τους συλληφθέντες της ημέρας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: