Παρασκευή 25 Ιανουαρίου 2013

Αμαξοστάσιο μετρό Σεπολίων… άλλη μια εστία ανομίας πατάχθηκε


Οι ασκήσεις ολοκληρωτισμού στις οποίες έχει επιδοθεί ο κυβερνητικός συνασπισμός από την πρώτη στιγμή ανάληψης των καθηκόντων του (χαλυβουργία, συνελεύσεις γειτονιάς, καταλήψεις) εκδηλώθηκαν και στην πολυήμερη απεργία των εργαζομένων στο ΜΕΤΡΟ και στα άλλα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, που ξεκίνησε για να μην ενταχθούν στο ενιαίο μισθολόγιο και μειωθούν στα 700 ευρώ οι ήδη μειωμένοι κατά 40% μισθοί τους. Επίταξη των εργαζομένων (πολιτική επιστράτευση), απειλές για απόλυση αν δεν επιστρέψουν στην εργασία τους, εισβολή 7 διμοιριών ΜΑΤ στο αμαξοστάσιο Σεπολίων. Πρόκειται για την πρώτη μάχη που διεξάγετε για την εφαρμογή των πρόσφατων μέτρων που ψηφίστηκαν στο πλαίσιο του δεύτερου μνημονίου.
Το δίκαιο ενός αγώνα από μόνο του δεν αρκεί. Απαιτείται η μέγιστη δυνατή συσπείρωση του υποκειμένου που κινητοποιείται, η εξωστρέφεια της διάχυσης των περιεχομένων του αγώνα στις γραμμές των «από κάτω», η έμπρακτη αλληλεγγύη των υπόλοιπων αγωνιζόμενων και πληττόμενων κοινωνικών κομματιών.
Στην περίπτωση των εργαζομένων στα ΜΜΜ όλοι αυτοί οι παράγοντες υπήρξαν ελλειμματικοί. Και για να μη νομίσει κανείς ότι πρόκειται για μια τοποθέτηση αφ’ υψηλού, πρώτα απ’ όλα η αναφορά γίνεται με διάθεση αυτοκριτική για τη βραδυπορία και την ανοργάνωτη-μεμονωμένη παρουσία-στήριξη του μπλόκου του αμαξοστασίου στα Σεπόλια από τις αυτοοργανωμένες συλλογικότητες, τα αντιεξουσιαστικά στέκια και καταλήψεις.
Το Σωματείο Εργαζομένων Λειτουργίας Μετρό Αθήνας (ΣΕΛΜΑ) καλεί σε συγκέντρωση στις 1.00μμ στο αμαξοστάσιο Σεπολίων και πορεία προς το Σύνταγμα και σε πανεργατική-παλλαϊκή συγκέντρωση στο Σύνταγμα στις 4.00μμ (σήμερα Παρασκευή 25/1). Fight back

Δεν υπάρχουν σχόλια: