Δευτέρα 7 Οκτωβρίου 2013

Για τη 2η αντιφασιστική συνέλευση στο Κερατσίνι, το Σάββατο 5/10, στην πλ. Νίκης, στην Αμφιάλη

 
Παρά το κρύο που έκανε αδύνατη την παραμονή για πολύ ώρα στην πλατεία, δεκάδες άνθρωποι συμμετείχαν και πάλι στη συνέλευση, συζητώντας για τις εξελίξεις της τελευταίας εβδομάδας, για τη συνέχιση των παρεμβάσεων αντιπληροφόρησης σχετικά με την αντιφασιστική πορεία της Παρασκευής 11/10 που καλεί η συνέλευση, για τα χαρακτηριστικά και τις τεχνικές λεπτομέρειες της διαδήλωσης, για τις επόμενες δράσεις. Με την ολοκλήρωση της συνέλευσης, η προβολή του ντοκιμαντέρ μεταφέρθηκε και πραγματοποιήθηκε σε κινηματικό χώρο της περιοχής λόγω του κρύου.
Τη βδομάδα που προηγήθηκε έγιναν παρεμβάσεις με αφισοκόλληση, τρικάκια, μοίρασμα flyer-καλέσματος στη διαδήλωση (η αφίσα σε μικρό μέγεθος) και τοποθέτηση πανό στις συνοικίες του Αγ. Μηνά, του Αγ. Αντώνη, της Αμφιάλης και των Ταμπουρίων. Τη βδομάδα που έρχεται θα ακολουθήσουν αντίστοιχες παρεμβάσεις στην Ευγένεια, τη Χαραυγή και τη Δραπετσώνα καθώς και στα σχολεία της περιοχής.
Οι επόμενες δράσεις που αποφασίστηκαν είναι:
- Την Κυριακή 13/10, στις 12 το μεσημέρι, αντιφασιστικά γκράφιτι στους τοίχους του πρώην εργοστασίου Καχραμάνογλου, στην οδό Κωνσταντινουπόλεως, στον Αγ. Παντελεήμονα, στα Ταμπούρια.
- Το Σάββατο 19/10, στις 12 το μεσημέρι, αντιφασιστικό τουρνουά μπάσκετ “3 on 3”, στο γηπεδάκι της Βλαχέρνας στην Αμφιάλη.
Η αυτόνομη αντιφασιστική συνέλευση Κερατσινίου πέρα από την εκτεταμένη καθημερινή απεύθυνση στους κατοίκους του Κερατσινίου, όπως και στις υπόλοιπες συλλογικότητες, συλλόγους και οργανώσεις της περιοχής, απευθύνεται εξίσου σε όλες τις αντιφασιστρίες και τους αντιφασίστες, που με αυτοοργανωμένο τρόπο και αντισυστημική οπτική αγωνίζονται ενάντια στο φασισμό και το σύστημα που τον γεννά και τον θρέφει (συλλογικότητες, συνελεύσεις, δίκτυα, συντονισμοί, μεμονωμένα άτομα), να στηρίξουν και να συμμετάσχουν τόσο στην αντιφασιστική διαδήλωση της Παρασκευής 11/10 όσο και στις υπόλοιπες δράσεις (αντιφασιστικά γκράφιτι, τουρνουά “3 on 3”). Σχετικά με τα γκράφιτι, ο τοίχος που θα βαφτεί είναι τουλάχιστον 50 μέτρα, συνεπώς υπάρχει πολύς χώρος για όσες και όσους επιθυμούν να αποτυπώσουν τις αντιφασιστικές τους ιδέες με τη ζωγραφική σε τοίχο. Όσο για το “3 on 3”, θα είναι ένα τουρνουά που θα στηθεί επιτόπου με βάση τις συμμετοχές, με προημιτελικούς, ημιτελικούς, τελικούς κλπ, βασισμένο στο πνεύμα του παιχνιδιού και της συντροφικότητας και όχι του ανταγωνισμού και της επικράτησης.
Ως κύρια επιδίωξή της, μέσα από τις πολύμορφες δράσεις που αναλαμβάνει, η συνέλευση έχει θέσει την προσπάθεια αλλαγής των κοινωνικών συσχετισμών. Το ξερίζωμα του φασισμού ως κοινωνική αντίληψη, πρακτική ή υποστήριξη, στις εργατογειτονιές και στους κόλπους της νεολαίας (γεγονός που αναμφίβολα δεν μπορεί να το κατορθώσει μόνη της). Ιδιαίτερα στις πολύπαθες περιοχές του Πειραιά που τον τελευταίο ενάμιση χρόνο βίωσαν την κεντρική επιλογή της Χρυσής Αυγής να επικεντρώσει σε αυτές τις προλεταριακές συνοικίες, ανοίγοντας γραφεία, περιφέροντας στους δρόμους παραστατιωτικά πεζοπόρα ή μηχανοκίνητα αποσπάσματα, πραγματοποιώντας τραμπούκικες και δολοφονικές επιθέσεις, στήνοντας δίκτυα μαφιόζικων εκδουλεύσεων και εκβιασμών.
Με την έννοια αυτή επιθυμούμε και επιδιώκουμε μια ενισχυμένη παρουσία στο δρόμο στη διαδήλωση της Παρασκευής 11/10. Την Τετάρτη 18/9 λίγες μόνο ώρες μετά τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα από τους θρασύδειλους φασίστες (που πήγαν 30 και δεν μπορούσαν να τον κάνουν καλά μέχρι να τον μαχαιρώσει ο Ρουπακιάς), το τοπικό αστυνομικό τμήμα, οι δυνάμεις καταστολής, οι τράπεζες και τα μαυραγορίτικα καταστήματα «αγοράζω χρυσό», ήρθαν αντιμέτωπα με την οργή του πλήθους. Τώρα θέλουμε να σειστεί η περιοχή από τον παλμό και τα συνθήματα, μιας διαδήλωσης δυναμικής, συνεκτικής, περιμετρικά περιφρουρούμενης, που θα ανταποκρίνεται στο στόχο της ενδυνάμωσης των αντιφασιστικών και αντισυστημικών κοινωνικών διεργασιών και της ανεπίστρεπτης απόσυρσης των φασιστοειδών από τη δημόσια σφαίρα.

Η ΚΑΡΔΙΑ ΤΟΥ ΠΑΥΛΟΥ ΧΤΥΠΑΕΙ ΜΕΣΑ ΣΤΙΣ ΚΑΡΔΙΕΣ ΜΑΣ
ΘΑΝΑΤΟΣ ΣΤΟ ΦΑΣΙΣΜΟ ΚΑΙ ΣΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΠΟΥ ΤΟΝ ΓΕΝΝΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΘΡΕΦΕΙ

* Επόμενη συνέλευση το Σάββατο 12/10, στις 6.00μμ, στην Πλ. Νίκης (τριγωνάκι-ζαρντέν), στην Αμφιάλη, όπως οι προηγούμενες δυο συνελεύσεις

ενημερωτική καταχώρηση από το https://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=1496278

Δεν υπάρχουν σχόλια: