Πέμπτη 12 Δεκεμβρίου 2013

βραδιά αλληλεγγύης στον αγωνιστή κρατούμενο, απεργό πείνας από 11/11 Σπύρο Στρατούλη

αυτή την Παρασκευή 13.12, στις 20:00, στο Ρεσάλτο
Ο Σπύρος Στρατούλης βρίσκεται 22 χρόνια στη φυλακή. Μέσα σε αυτή τη μακρά διαδρομή στα κολαστήρια του εγκλεισμού, όπως και άλλοι κρατούμενοι στο παρελθόν, διαμόρφωσε την προσωπική του συνείδηση, πολιτικοποιήθηκε, όρθωσε το ανάστημα της αξιοπρέπειας του, αγωνίστηκε ατομικά και συλλογικά κατά της αδικίας, των αυθαιρεσιών, της ίδιας της φυλακής. Στάθηκε αλληλέγγυος σε άλλους αγωνιστές κρατούμενους, είτε για τις προσωπικές τους υποθέσεις είτε για αγώνες σχετικά με τις φυλακές. Ειδικά τα τελευταία χρόνια υπήρξε παρών σε όλες τις αντιστάσεις εντός των τειχών.
Όπως ήταν αναμενόμενο η στάση του αυτή τον καταχώρησε σε περίοπτη θέση στη «μαύρη λίστα» των αστυνομικών, εισαγγελικών, δικαστικών και σωφρωνιστικών αρχών. Με αποτέλεσμα τη σκόπιμη απόδοση εναντίον του νέων -ανυπόστατων- κατηγοριών, που μοναδικό στόχο είχαν τη στέρηση των αδειών που εδώ και 2 χρόνια έπαιρνε κανονικά καθώς και την παράταση της επικείμενης αποφυλάκισής του. Το νέο κατηγορητήριο αφορά στην ένταξή του σε μια ογκωδέστατη δικογραφία με την ευφάνταστη ονομασία «Στέκια Θεσσαλονίκης», με μοναδικό στοιχείο τηλεφωνικές υποκλοπές στις οποίες απλά αναφέρεται κάποια στιγμή το όνομά του.
Στις 11/11 ο Σπύρος Στρατούλης ξεκίνησε απεργία πείνας μετατρέποντας το ίδιο του το σώμα σε όπλο αγώνα, διεκδικώντας την άμεση απαλλαγή του από τις αστήριχτες κατηγορίες που τον βαραίνουν και την επιστροφή του στο καθεστώς αδειών που λάμβανε. Στις 2/12 αποφασίζοντας να κλιμακώσει τον αγώνα του προχώρησε στην κατάποση 2 μεταλλικών αντικειμένων. Με άκρα μυστικότητα μεταφέρθηκε σε ένα νοσοκομείο που δεν εφημέρευε εκείνη την ημέρα, στο οποίο υπάρχουν ειδικά διαμορφωμένα δωμάτια για κρατούμενους, κάτω από συνθήκες που παραπέμπουν σε βασανιστήρια και σε απόπειρες προσωπικής ταπείνωσης. Εκεί το «πάνω χέρι» είχαν και πάλι οι μπάτσοι και όχι το ιατρικό ή νοσηλευτικό προσωπικό. Με τεράστια ψυχολογική πίεση από τους μπάτσους και με γιατρούς οι οποίοι συνειδητά παρέβλεψαν την κρισιμότητα της υγείας του, υπέγραψε «εθελούσιο» εξιτήριο από το νοσοκομείο.
Η εκδικητικότητα της κρατικής τρομοκρατίας τάσσεται ακόμη μια φορά απέναντι στον αγώνα για αξιοπρέπεια και ελευθερία. Την ίδια στιγμή, κρατούμενοι από τις φυλακές της Πάτρας, της Αλικαρνασσού, της Κέρκυρας και του Δομοκού εκφράζουν την αμέριστη συμπαράσταση τους. Κρατούμενοι από τις φυλακές Λάρισας και Γρεβενών πραγματοποιούν αποχές συσσιτίου ως ένδειξη αλληλεγγύης. Ενώ απεργία πείνας σε ένδειξη αλληλεγγύης έχουν ξεκινήσει οι κρατούμενοι Ράμι Συριανός (21/11), Εργιόν Μουσταφά (25/11) και Μιχάλης Ραμαδάνογλου (25/11).
Να σταθούμε στο πλάι των αγωνιζόμενων κρατουμένων. Να μην αφήσουμε κανέναν όμηρο στα χέρια του κράτους. Η ατομική και κοινωνική απελευθέρωση θα περάσει πάνω από τα συντρίμια κάθε φυλακής.
ΑΜΕΣΗ ΑΠΑΛΛΑΓΗ ΤΟΥ ΣΠΥΡΟΥ ΣΤΡΑΤΟΥΛΗ ΑΠΟ ΤΙΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΜΕΝΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ
ΤΟ ΠΑΘΟΣ ΓΙΑ ΤΗ ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΤΕΡΟ ΑΠ' ΟΛΑ ΤΑ ΚΕΛΙΑ
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: