Τετάρτη 2 Δεκεμβρίου 2015

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΕΚΔΟΣΗ ΤΩΝ 5 ΑΓΩΝΙΖΟΜΕΝΩΝ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΣΤΟ ΙΤΑΛΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ, ΤΗ ΜΕΡΑ ΤΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΣ, ΠΕΜΠΤΗ 3/12, 10.30πμ, ΜΟΥΣΕΙΟ



Την 1η Μάη 2015 διεξάγεται στο Μιλάνο διαδήλωση για την Εργατική Πρωτομαγιά και ενάντια στη διεθνή έκθεση Expo. Μιας εμπορευματικής έκθεσης που ήρθε σε πλήρη σύγκρουση με την υποτιμημένη ζωή των κατοίκων, σε μια χώρα που βρίσκεται ήδη σε κρίση. Μιας έκθεσης-φιέστας του διεθνούς κεφαλαίου, που έγινε αφορμή για περαιτέρω αστυνομοκρατία και μαζικές εξώσεις σε εργατικές γειτονιές του Μιλάνου.
Την επόμενη μέρα, πραγματοποιούνται μαζικές προσαγωγές, ανάμεσα στις οποίες και 5 ελλήνων φοιτητών διαδηλωτών, που υποβάλλονται σε υποχρεωτική λήψη DNA και δαχτυλικών αποτυπωμάτων. Έξι μήνες μετά, οι ιταλικές αρχές αξιοποιώντας ένα νομοθετικό πλαίσιο που θεσπίστηκε για την αντιμετώπιση του οργανωμένου εγκλήματος (σωματεμπορία, διακίνηση ναρκωτικών), εκδίδουν Ευρωπαϊκό Ένταλμα Σύλληψης, σε μια πρωτοφανή ενέργεια για τα ευρωπαϊκά δεδομένα. Οι ελληνικές αρχές εισβάλουν στα σπίτια τους και τούς συλλαμβάνουν, με σκοπό την έκδοσή τους στην Ιταλία για να δικαστούν.
Η διεθνοποίηση των διώξεων έχει ως μόνο στόχο την ποινικοποίηση της πολιτικής δράσης και των αλληλέγγυων σχέσεων αυτών που αγωνίζονται. Ακόμα και η συμμετοχή σε διαδήλωση θα διώκεται. Είναι σαφές πως η μόνη κατηγορία που βαραίνει τους 5 φοιτητές, είναι ότι ένωσαν τις φωνές τους με χιλιάδες άλλους στο Μιλάνο και αλλού, ότι αποφάσισαν να αντισταθούν στη μοίρα που μας επιφυλάσσουν οι δυνατοί αυτού του κόσμου.

Πέμπτη, 03/12, 10:30, Μουσείο
φοιτητές & φοιτήτριες
  
*το αρχικό κάλεσμα για προπύλαια άλλαξε με την ανακοίνωση της γενικής απεργίας για Μουσείο
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: