Παρασκευή 8 Ιανουαρίου 2016

Κατάληψη της ΑΣΟΕΕ από τη Συνέλευση αλληλεγγύης στους 5 αγωνιστές φοιτητές

Ακολουθεί το κείμενο της συνέλευσης:


ΝΑ ΜΠΛΟΚΑΡΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΚΔΟΣΗ ΤΩΝ 5 ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ ΣΤΙΣ ΙΤΑΛΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ
ΝΑ ΑΝΤΙΣΤΑΘΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΚΡΑΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ ΚΑΙ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ

Σχεδόν δύο μήνες μετά την σύλληψη των 5 συντρόφων μας την ημέρα της πανελλαδικής/πανεργατικής απεργίας στις 12/11, σήμερα Παρασκευή 8/1, εμείς, η συνέλευση αλληλεγγύης στους 5 αγωνιστές φοιτητές καταλαμβάνουμε το κτήριο της ΑΣΟΕΕ στον οδό Πατησίων. Αυτό το σύντομο χρονικό διάστημα οι σύντροφοι/ισσες ανά την επικράτεια, πλήθος αγωνιστών και πολλών ανθρώπων, καταφέραμε και δημιουργήσαμε ένα δυνατό και πολύμορφο κίνημα αλληλεγγύης με πρωταρχικό στόχο το μπλοκάρισμα της έκδοσης των 5 στο ιταλικό κράτος που διώκονται για τη συμμετοχή τους στη διαδήλωση του “NoExpo” στο Μιλάνο την πρωτομαγιά του 2015. 

Μέσα από χιλιάδες αφίσες και προκηρύξεις, συγκεντρώσεις, διαδηλώσεις, δράσεις, μοτοπορείες κτλ. επικοινωνήσαμε και επικοινωνούμε δημόσια και δυναμικά το ζήτημα . Τώρα, τις ημέρες των εφετείων, δημιουργούμε ένα κέντρο αγώνα μια ζωντανή κοινότητα για το κίνημα αλληλεγγύης που οφείλει να συζητήσει και να αποφασίσει τις επόμενες κινήσεις του εν όψει της τελευταίας ημέρας του εφετείου (Δευτέρα 11/1) και της επερχόμενης απόφασης του συμβουλίου εφετών για την έκδοση ή μη των 5 συντρόφων μας.

Το κίνημα αλληλεγγύης δεν περιμένει κανέναν καλοθελητή, αριστερό μεσάζοντα ή έμπορο ελπίδας να δώσει μεσοβέζικες νομικές λύσεις-προτάσεις που στην ουσία τους όμως είναι πολιτικές και προσβλέπουν στην άντληση πολιτικής υπεραξίας και την αφομοίωση και ενσωμάτωση των κινημάτων.

Η πραγματική πολιτική υπεράσπιση των συντρόφων μας είμαστε εμείς, το αυτό-οργανωμένο και αντιθεσμικό κίνημα αλληλεγγύης που δημιουργεί συλλογικά τις πραγματικές προϋποθέσεις υπεράσπισης και που σε τελική ανάλυση θα συγκρουστεί για να κρατήσει τους συντρόφους μας εδώ, όπως ακριβώς συγκρούστηκαν οι χιλιάδες των διαδηλωτών την πρωτομαγιά στο Μιλάνο ενάντια σ’ αυτό το καπιταλιστικό ξέπλυμα που ακούει στο όνομα EXPO.

Μια έκθεση που άφησε πίσω της 1,5δις έλλειμμα που θα πληρωθεί μέσω των αυξημένων δημοτικών τελών και φόρων, αναγκάζοντας τους κατοίκους του Μιλάνου κάτω από τη «συλλογική ευθύνη» των χρεών να πληρώσουν τα σπασμένα και να πουν κι ευχαριστώ γι’ αυτή τη «φαντασμαγορική» γιορτή σκανδάλων, διαφθοράς, εμπορικών συμφωνιών και οτιδήποτε άλλου θα καταπλακώσει τελικά τις πλάτες των προλετάριων και των απανταχού καταπιεσμένων.

Η συνέλευση αλληλεγγύης στους 5 αγωνιστές φοιτητές καλεί όλον τον κόσμο του αγώνα να στηρίξει την κατειλημμένη ΑΣΟΕΕ ως κέντρο αγώνα, να προγραμματίσει τις κινήσεις των επόμενων ημερών που είναι κρίσιμες, να αμφισβητήσει στην πράξη την «παντοδυναμία» των νόμων, των ευρωπαϊκών ενταλμάτων σύλληψης, των διακρατικών συνεργασιών/κατασταλτικών μηχανισμών.

Οι πολιτικές διώξεις δεν θα μείνουν αναπάντητες.

Οι ριζοσπαστικοί και συγκρουσιακοί αγώνες δεν είναι νόμιμοι ή παράνομοι, δεν εκδίδονται και δεν απολογούνται. Είναι αναγκαίοι και δίκαιοι.

Απέναντι στην διεθνή του κεφαλαίου και της εξουσίας απαντάμε με διεθνιστική αλληλεγγύη των κινημάτων. 

Να μπλοκάρουμε την έκδοση των 5 αγωνιστών.
 
Αλληλεγγύη στους ιταλούς συντρόφους που διώκονται στο Μιλάνο για την ίδια υπόθεση.
 
Ούτε βήμα πίσω. 
 

 

Συνέλευση στις 20.00 

Συνέλευσης αλληλεγγύης στους 5 αγωνιστές φοιτητές
από την Κατειλημμένη ΑΣΟΕΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: